VeganDroid

Aki agresszív és lekezelő, az nem vegán.

2016. szeptember 29. - Vegan_Raul

Szögezzük le az elején, hogy vegán vagyok, nem vagyok "hittérítő" és nem fogok tudományos bizonyítékokat mutogatni, csak véleményezem a körülöttünk kialakult káoszt.
Ha itt már lépsz az oldalról, akkor neked nem a vegánokkal van bajod, hanem az emberekkel és önmagaddal. Ha tovább olvasod akkor király vagy, és remélem sikerül eloszlatni azt a sok tévhitet, amit a veganizmusról gondolsz. Hasznos olvasást kívánok!

A kötőjel automatikus formázásával létrehozott vízszintes vonalA kötőjel automatikus formázásával létrehozott vízszintes vonalA kötőjel automatikus formázásával létrehozott vízszintes vonalA kötőjel automatikus formázásával létrehozott vízszintes vonalA kötőjel automatikus formázásával létrehozott vízszintes vonalA kötőjel automatikus formázásával létrehozott vízszintes vonalA kötőjel automatikus formázásával létrehozott vízszintes vonalA kötőjel automatikus formázásával létrehozott vízszintes vonalA kötőjel automatikus formázásával létrehozott vízszintes vonalA kötőjel automatikus formázásával létrehozott vízszintes vonalA kötőjel automatikus formázásával létrehozott vízszintes vonalA kötőjel automatikus formázásával létrehozott vízszintes vonalA kötőjel automatikus formázásával létrehozott vízszintes vonal

 

Az elmúlt években, ahogy egyre nagyobb "divatnak" nevezték a veganizmust, úgy nőtt azok száma is, akik valóban divatból kezdték el (kb 0,1%) de azok sincsenek kevesen, akik ellenzik az egészet anélkül, hogy kicsit is olvasnának róla vagy érdekelné őket a téma.

"Legyintek rá, oszt baszódjon meg mind!"

Ez az a hozzáállás, amit utálunk... Mert ez a tudatlanság jele, ha valaki fél valaminek a megismerésétől és rögtön lenézi, mert nem érti még a lényegét. Kérlek, hogy Te ne legyél ilyen!
Neked sem esnek jól, ha valamit szépen akarsz tálalni, aztán meg az arcodba vágják, hogy kussolj már, senkit nem érdekel, rohadj meg, hazudsz, agresszív vagy stb.

Persze ha hangosan próbáljuk túlordítani a média ökörségeit vagy a húst evő emberek ítélkezéseit (tisztelet a kivételnek), akkor másnap olyan cikkek jelennek meg, hogy "dühös, elmebeteg vegánok támadnak mindenkit az étrendjük miatt."

De oké-oké, mi hibánk. Hagyjuk is...

Mindenesetre teszek egy próbát, hogy lásd: mit jelentenek nekünk az állatok (és az emberek is), mennyi lehetőség van hús-és tejtermékek nélkül kajálni FINOM (!) dolgokat, és mi az, ami miatt mi is képesek vagyunk dühösek lenni, MÉG A VEGÁNOKRA IS!

A kötőjel automatikus formázásával létrehozott vízszintes vonalA kötőjel automatikus formázásával létrehozott vízszintes vonalA kötőjel automatikus formázásával létrehozott vízszintes vonalA kötőjel automatikus formázásával létrehozott vízszintes vonalA kötőjel automatikus formázásával létrehozott vízszintes vonalA kötőjel automatikus formázásával létrehozott vízszintes vonalA kötőjel automatikus formázásával létrehozott vízszintes vonalA kötőjel automatikus formázásával létrehozott vízszintes vonalA kötőjel automatikus formázásával létrehozott vízszintes vonalA kötőjel automatikus formázásával létrehozott vízszintes vonalA kötőjel automatikus formázásával létrehozott vízszintes vonalA kötőjel automatikus formázásával létrehozott vízszintes vonalA kötőjel automatikus formázásával létrehozott vízszintes vonal

1. Az igazi vegánok nem erőszakosak.

 

Számtalan helyzet van, amikor eldurran az agyam, ahogy más vegánnak is. Főleg, ha állatkínzást látunk. Nagyfokú empátia az egész, érzékenyek vagyunk ezekre, ez van. Szerintem ez egyáltalán nem rossz! Tök mindegy, hogy fiú vagy lány az illető, kicsit sem szép látvány egy kibelezett disznó, lefejezett csirke, levadászott nyúl, stb. Akinek ez "buli" meg "jó móka" az beteg ember, és előbb-utóbb majd embert öl, mert az is "fasza kis buli" lesz. Számunkra minden élet érték. Akár eszel húst, akár nem, szerintem abban egyetértünk, hogy Neked is fontos a kutyád/macskád vagy éppen a családod. Ha őket szereted feltétel nélkül, akkor képes lennél szeretni az összes állatot is, vagy ha nem is szereted, legalább nem ártasz neki, nem ölöd meg. Ettől persze semelyik vegán nem lesz szent, alapnak kellene lennie, hogy minden életet tiszteletben tartunk és védünk. 

Egyébként mi is bőven kapunk támadást még akkor is, ha hozzá sem szólunk senkihez. Ha megnézed bármelyik 1-5 milliós állatvédő Facebook oldalt (PETA, Mercy For Animals, Vegan Outreach stb) szerintem leesne az állad, hogy mennyi primitív pöcsfej szokott odajönni trollkodni, MÁRCSAKAZÉRTIS. Nagyon eredeti humorral megáldott idióták bacont meg halott állatokat küldözgetnek kommentben, mert ez #baromivicces hesteg szveg. De persze itthon sincs hiány ezekből. A vegán csoportokban rendszeresen belépnek idióták, akik közli kvelünk, hogy rohadjunk meg, úgy is meghalunk, a disznóját épp most ölte meg, meg ilyesmik. Elég szánalmas, de ilyen ez a pop szakma.

Na és vannak szörnyen primitív, a "küldetést" rohadtul félreértelmező elmeháborodott vegánok is, ezt totál elismerem. Én már találkoztam vagy 10 ilyennel, a fele nő volt. Azt hittem lefosom a bokám, amikor megláttam múltkor egy 18 éves, irtó cuki arcú, meseszép lányt, aki véres disznóvágásos képeket osztott meg, Hitlert is megszégyenítő kivégzési módszereivel tálalva. Na, ők nem vegánok. Ők hibbant idióták, akiknek az emberekkel van bajuk és nem a húsevéssel. Az igazi vegán egy mondatban összefoglalva:

Határozott elvekkel rendelkező, szeretetet és tiszteletet hirdető, állatbarát aktivista.

...ami nem zárja ki azt sem, hogy az emberekkel is normális. Feltéve, ha a másik fél is normális hozzá.

2. A cél, hogy keveset ártsunk.

Vannak olyan hülyék, akik kivezetik a legyeket a házból, hangyát élesztenek újra, vakondot temetnek el, macskát szednek le a fáról, beragadt békát operálnak ki csatornából, madarakat mentenek... Őrültek, ugye? Hát én biztosan, mert ezeket mind én tettem meg kiskoromtól kezdve egészen máig. De nem bántam meg!

Úgy gondolom, hogy az ember fejlettebb az állatnál (bár ez nem mindenkiről mondható el) így emiatt sokan azt hiszik, hogy hatalmuk van gyengébb élőlények felett, megölhetik őket, kínozhatják, dolgoztathatják egész nap őket, kísérletezhetnek rajtuk... Az olvasók közül remélem senki sem ilyen, azaz senki nem bánt állatokat. Nagyon sok jó lelkű embert ismerek (akár kezdve a családom egyes tagjaival) akik esznek húst, de sosem bántanának kisebb állatokat sem. Ez így teljesen oké, de gondolj bele mennyire abszurd, hogy a kutyát szereted, a csirkét pedig sosem láttad, de megeszed. Nem is gondolnád, hogy a marha, kakas, ló, malac vagy más állatok mennyire intelligensek, mégis megeszed, mert azt mondták, hogy mindenevő vagy, na meg hát finom is, meg még millió indok. Az egészségügyi kérdés (miszerint kurvára megdögölnénk, elrohadnánk, szétporladnánk, elpusztulnánk hús- és tejtermékek nélkül) legyen a te feladatod, hogy ha érdekel nézz utána ezeknek. Meglepődsz majd! :)

Adok egy kezdő löketet, ha van időd, érdemes megnézni ezt a videót:

 (A magyar feliratot köszönjük Váli Tamásnak, vegán testépítőnek)

Viszont erkölcsileg szerintem kötelező lenne az embernek lemondania a húsról, tejtermékekről, illetve az állatokon kisérletezett termékekről (a legnagyobb márkák kb mind végeznek állatkísérleteket, a bőr meg bunda cuccokról nem is beszélnék... )
Elmebetegek, akik ebből szednek pénzt! Mert ez az egész egy nagy üzlet, semmi más!

És be ne zárd az egészet, mert ezzel nem akarlak megváltoztatni vagy hús lemondására felszólítani, csupán elgondolkodtatni, hogy mennyire szörnyű az egész. Miért kéne kínozni és megölnünk állatokat, ha van lehetőség anélkül is egészségesen, jól lakottan élni, szép ruhákat, vagy jó termékeket használni?

Amikor az ősemberes példát hozzák fel az emberek (miszerint az ősember is vadászott) mindig megmosolygom. Hát ősemberek vagyunk mi, basszátok meg?:D Rászorulunk még arra, hogy termés és szakértelem hiányában meg kell ölnünk állatokat a fennmaradásunk érdekében?
Már milliószor fejlettebb a világ, nem szorulunk rá, hogy almáért másszunk a fára vagy állatokat vadásszunk le a húsért. Tonna számra ehetnénk a király kajákat, amiben nincs hús és tejtermék, azaz egy állat sem halt meg miatta, mégis jól lakhatnánk. Persze aki sosem próbálta, azt hiszi, hogy salátán meg zabon élnek a vegánok, de azokkal nem tudok mit kezdeni. Egyél 4-5 féle vegán kaját, vagy menj be valamelyik vegán étterembe Pesten (nyilván ha nem ott laksz, akkor otthon próbálj ki többet) és ha azt mondod, hogy az a 4-5 féle TARTALMAS (ez fontos) étel rossz vagy gyengébb leszel tőle, akkor vagy élből hazudsz mert "kurva vegánok", vagy nincs ízlésed. Mert ha a rántott hús finom, akkor ezek is. 

Természetesen sosem kérnénk azt egy húst evő embertől, hogy rakd le az összes kaját amit eszel és élj salátán. Mert ez egyértelműen nem helyes, nem így megy. Az egyedüli igazság abban van, hogy valóban szükség van fehérjére, vitaminokra, aminosavakra. De az nem igaz, hogy ezek csak a húsban vannak. Egyetlen dolog sincs, ami csak a húsban lenne. 

Vegyük példaként a fehérjét, fejből mondok pár fehérjeforrást: a kelbimbó, a sárgarépa, a kukorica, a karfiol, az uborka, a tök, a burgonya, a zöldborsó, az összes dióféle, a szezám- és napraforgómag, a szója, valamint a paradicsom fehérjéi.

Ha megtalálod azt az étrendet, amiben ugyanazok a tápanyagok,vitaminok, fehérjék vannak (nem létezik olyan, ami csak a húsban van) akkor ugyanolyan egészségesen, finom kajákon élve (talán még energikusabban is) élhetsz. Remélem megpróbálod, veszíteni nem veszítesz semmit.

3. Több millió étel, amiről sosem hallottál.

"Anyádat fogok én köveken élni te buzi, majd ha fizikai munkát végzel, megtudod milyen jó a hús."

Ilyen, és ehhez hasonló kreatívan tudatlan mondatok jönnek néha velünk szembe. Valószínűleg az ilyenek fel sem fogják, hogy nem a hústól, hanem a benne található anyagoktól (mint pl a fehérje) lesz ereje, bár gondolom nem is érdekli, csak ZABÁLJUNK GECI!

Mutatok Neked néhány vegán kaját. Tudom, lesznek olyanok akik szerint ez hazugság, "éljél te ilyen szarokon a kurva anyádat" és a többi... Most a lényeg a kaja, na!

(Ha gépről olvasod, katt a képre)

Ezt a két képet külön imádom, hiszen párommal készítettük egy hazai vegán gyorskajáldában, ahol a kiszolgálás, az ételek, a környezet, a társaság is más, mint egy tömegre tervezett Mekdonálcban vagy Kéefszíben. Csak mondom... 

14518267_162915857493682_1218995886_n.jpg

14518310_162915860827015_366979362_n.jpg

Mielőtt bárki anyázna, hogy "OTT EGY VIRSLI, ÁTVERTEK TÉGED!" - mint mondtam, mindenre van egészséges alternatív megoldás. Mellesleg baszott finom emberek! :D

Linkek:
VeganLove - vegán gyorsétterem
Vegán receptek és képek
30 napos vegán program - olcsón!

Végszó

 

Amennyiben legközelebb találkozol egy olyannal, aki már az öldökléssel meg az emberiség kiirtásával fenyegetőzik amiért húst eszel, annak bassz le egy tockost, oszt' majd megtanulja. Arra viszont megkérlek, hogy NE ítélj el azért, mert mi szeretnénk az állatok jogait is szem előtt tartani. Sőt, ha megtetszett ez az egész, remélem ki is próbálod és tetszeni fog. - érdemes a belinkelt oldalakat böngészni, mert mindent megtudsz a helyes táplálkozásról. 

Köszönöm a figyelmet, erőszakmentes életet mindenkinek! ❤

Barátsággal,
Raul 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegandroid.blog.hu/api/trackback/id/tr5111752109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása